pátek 21. července 2017

Jágr na Floride ožil a na MS žiaril. Postačí to na Zlatú hokejku?

V pondelok skončilo 3. kolo hlasovania, na ktorom sa zúčastnili hokejoví experti, tréneri i novinári. V seriáli iDNES.cz čitateľom každý všedný deň postupne predstavíme všetkých desať finalistov Zlatej hokejky 2015. Tretím v abecednom poradí je prošedivělý Jágr.

V februári mu bolo 43 rokov. O tom, že čas je krutý a neúprosný, však nemudruje. Pravda, občas si posťažuje, že brankári sú väčšie a lepšie ako predtým. A že on už nie je tak rýchly. Potom ale zas zatne zuby, o polnoci NAND dvacetikilovou vestu a na tmavom štadióne do úmoru bombu puky pod veko.

Vlaňajšok mu však dal zabrať. Až do februára sa trápil ako už dlho nie.

V New Jersey, kde pôsobil, to opäť nebolo ono.Tím na ľade vyzeral neškodne, ni ekedy až zúfalo, a občasnú radosť fanúšikom prinášal len výborný brankár Cory Schneider. Mužstvo navyše kosila zranenia, dlho bol mimo hry napríklad Patrik Eliáš.

Aj Jágr sa strácal. Jeho Bodry predpoveď, že v druhej sezóne v drese Devils bude hrať ešte lepšie ako v tej prvej (kedy vyhral kanadské bodovanie klubu), trochu nevyšla. Tím nezachránil. Mal dosť starostí sám so sebou, nieto, aby ťahal biedne bandu "Diablov". sport stavky

patálie New Jersey odniesol tréner. A to bol aj Jágrov koniec. Nový kouč mu toľko neveril, vsádzal skôr na mladších hráčov a Jágra premiestnil až do tretej päťky. Skrúšený borec dal jasne najavo, že pre neho aj pre klub bude lepšie, keď bude vymenený.Manažér Lamoriello ho však zaskočil.

Prísny "Lou" síce Jágra vymenil, o tom, kam to bude, sa s ním ale vôbec nebavil. Dobre vedel, že Čech by rád do silného tímu so šancou na Stanley Cup. Nakoniec ho však stavkove bonusy poslal Panthers na Floridu. Jednoducho preto, že za neho ponúkli najviac.

Jágr neskrýval sklamanie. Išiel z blata do kaluže. Alebo skôr do mora. Florida je klub, kde hráči obyčajne vyráža na golf či pláž už začiatkom apríla.


O Stanley Cupu sa tu radšej veľa nehovorí. Šanca na play-off bola len o trochu vyššie ako v Jersey.

Zároveň to ale bola výzva. A český bohatier výzvy rád. Dostal dôveru v prvej lajne vedľa "synátor" Aleksandera Barkova a Jonathana Huberdeaua. Na Floride sa dostal na 4.miesto historického bodovania NHL a neskôr si pripísal aj 1 800. bod v kariére. Znovu z neho sršala radosť a vášeň pre hru. Rolu tatíčka si užíval.

Na play-off to síce tesne nes tačilo, napriek tomu zanechal skvelý dojem. Získal si fanúšikov a nabral sebavedomie. Aj preto sa nakoniec nechal prehovoriť a priletel na šampionát do Prahy.

O Jágrovej vystúpenie na majstrovstvách by sa dala napísať bakalárska práca. Tak snáď len pár postrehov. V skupine sa niekoľkokrát zastal spoluhráčov. Neštítil sa šarvátok. Kľučkoval ako za mlada. Vo štvrťfinále dvoma gólmi pokoril Fínmi. Bol zvolený najužitočnejším hráčom turnaja…

Len medaily tomu chýbala.Napriek tomu bol jedným hlavných dôvodov, prečo si Česi domáci šampionát tak užili.

Jarná časť sezóny Jágrovi skrátka vyšla skvele.Odmení ho za to porota Zlatej hokejky?

stavkovanie

Žádné komentáře:

Okomentovat