neděle 23. července 2017

Vytúžený strelec Řezníček mlčí. Musíme byť trpezliví, znie z Brna

Trochu so šťastím sa k nemu odrazil loptu. Namiesto údivu s ním ponáhľal ku zlínskej bránke. Lenže pred vápnom akoby strelecký inštinkt Jakuba mäsiarsky zlyhal.

"Možno som si mohol loptu ešte potiahnuť," premieta letné miliónová posila futbalovej Zbrojovky, ktorá sľubný únik zakončila nie príliš dobre umiestnenou strelou. Tú tak hravo chytil gólman Holý. "Je to už o psychike. Musím nejakú šancu premeniť. "

27-ročný útočník zatiaľ v brnenskom drese zaznamenal len dve trefy v pohárovom dueli proti třetiligovému Veľkému Meziříčí. A to je pre kanoniera, od ktorého si Zbrojovka sľubovala bránkovú salvu, málo. "Je na čom pracovať," vie Řezníček.

Za gólovú zdržanlivosť nemôže len on sám.Jeho parťáci ho často na hrote nech ávajú v štichu. "Hráči ho musí včas dopĺňať," prikyvuje brnenský tréner Václav Kotal. "Kuba je súbojový hráč, ale my jeho súboja potrebujeme dostať do vápna," spomína kouč, že Řezníček sa skôr perie sa súpermi v hĺbke poľa. "Musíme zlepšiť aj prechod do útoku, dávať viac centrov," pridáva sa brnenský útočník, ktorý má naďalej dôveru.

"Musíme byť trpezliví, alebo posilniť. Náš postupný útok nie je kvalitné, ale to je na dlhšie debatu, "dumá Kotal, ktorý vidí aj ďalšie príčinu, prečo ofenzívne eso Zbrojovky nežiari. "Aj po návrate Kuby mäsiarsky z Českých Budějovíc do Příbrami chvíľu trvalo, než sa vrátil do formy," pripomína Kotal predvlaňajšej leto. "Teraz je to podobné, na jar v Sparte nehral.Nemôžeme ho tak teraz nechať lietať, chce to všetko čas. "

Zbrojovka ale taký luxus nemá. Z posledných troch kôl vydolovali brnenskí futbalisti len bod a po solídnym rozjazde s a prepadajú tabuľkou. "Veľa nad tým premýšľam, nie som typ človeka, čo by to dokázal hodiť za hlavu," priznáva Kotal.

"Prekáža mi, že náš prejav nie je taký, aký by sme si predstavovali, a dokážem pochopiť frustráciu ľudí z Brna.Aby sa niečo zmenilo, vyžaduje to investície, "dodáva Kotal, ktorý tradičné predzápasové stretnutie s novinármi premenil skôr v Trudno rozjímaní.

Rozveseliť ho môžu jeho zverenci v sobotu popoludní, v 17 hodín Brňany privítajú Slovácko. "Musíme sa predovšetkým vyvarovať hrubých chýb," oznamuje brnenský kouč. "Chce to v niektorých situáciách okrem svalov zapojiť aj hlavu," nabáda Kotal.

Ak sa chce Zbrojovka vyšvihnúť do hornej polovice ligovej tabuľky, musí ubrániť predovšetkým hosťujúceho dlháňa Libora dosky. "Existuje jediný recept - nepustiť ho do pokutového územia.Ale to som hovoril aj vlani v novembri, "pripomína posledný derby v Kráľovom P oli, ktoré rozhodol práve 37-ročný brnenský odchovanec. "Verím, že tentoraz je Pavel Košťál schopný ho ustrážiť."

Skúsený zadák bude mať vo stoperské dvojici nového parťáka. Kotal však neprezradil, kto chybujúceho Bostjan Freliha nahradí. "V obrane uvažujem ešte o ďalšej zmene. Musí sa ale zároveň zachovať stereotypy a návyky, "oznamuje kouč.

A v Brne dúfajú, že bude mať pri skladaní zostavy šťastnú ruku.


Žádné komentáře:

Okomentovat