čtvrtek 20. července 2017

Keď Sparta začne vonku, väčšinou ide ďalej. Zopakuje históriu aj s CSKA?

Tá spomienka stále bolí. Keď tréner Zdeněk Ščasný pri svojom predchádzajúcom angažmán v Sparte v roku 1998 viedol tím proti Dynamo Kyjev, úvodné stretnutie vonku hostia prekvapujúco vyhrali 1: 0 gólom Baranka, súčasného vedúceho mužstva.

Do konca odvety v Prahe ostávala minúta, keď ukrajinský klub vďaka prieniku známeho útočníka Ševčenka a nešťastnému zákroku obrancu Gabriela vyrovnal. A potom zvíťazil na penalty.

História pamätá už len jediný prípad, kedy Sparta v kvalifikácii o Ligu majstrov bet365 mobil začínala vonku a nepostúpila. bet365 stavky V roku 2002 v Genku však úvodný duel prehrala 0: 2 a potom je j nestačilo ani domáce víťazstvo 4: 2.


To remíza 2: 2 z minulého týždňa zo štadióna v Chimki dáva Sparte do odvety väčšej nádeje než vtedy proti belgickému klubu.Lenže CSKA je v porovnaní s vtedajším Genk oveľa kvalitnejší tím. Sparťania sa nutne nemusí tlačiť do útoku, nemusí skórovať, aby postúpili.

V oveľa výhodnejšiu pozíciu než Sparta je druhý český zástupca v kvalifikácii o Ligu majstrov, Plzeň v domácej odvete proti Maccabi Tel Aviv obhajuje výhru 2: 1 z Izraela. A navyše je v kvalifikácii nepremožiteľná, predchádzajúcich trinásť duelov o Champions League vyhrala. Bolo by prekvapením, keby séria skončila zrovna proti Maccabi.

Kým Plzeň o Ligu majstrov bojuje od roku 2011, Sparta boli účastníkom už nultého ročníka v roku 1991.Vtedy Pohár majst rov európskych krajín prechádzal zásadnými zmenami, ktoré sa na súčasný model ustálili pred päť rokmi.

Ako si teda v minulých rokoch Sparta viedla?

Jeseň 1991 priniesol pamätné bitky s Glasgow Rangers a Olympique Marseille. V úvodnom dueli vo Francúzsku pritom Sparta prehrávali 0: 3, ale dokázali znížiť na 2: 3 a v odvete zvíťazili 2: 1. V skupine skončili druhí za Barcelonou a pred Benficy a Dinamom Kyjev. Vtedy do posledného kola mali teoretickú nádej na postup do finále Ligy majstrov, do ktorého išla práve Barcelona.

Na ďalší úspech v kvalifikácii sa čakalo šesť rokov. V lete 1997 v Salzburgu uhrali Sparta bezgólovú remízu, v odvete rakúskeho šampióna prešli 3: 0.

O rok neskôr histórie písala smutný príbeh s Dinamom Kyjev.V rokoch 1999 a 2001 Sparta do kvalifikácia nemusela a postúpila priamo. Na jeseň 2000 začínala v Moldavsku a úvodný duel proti Zimbru Kišiňov vyhrala 1: 0 . Rovnaký výsledok zopakovala v odvete.

V roku 2002 začínala doma proti Kutaisi, výsledok 3: 0 ju dal do odvety (2: 1) v Gruzínsku kľud. Lenže potom nezvládla spomínaný úvodný duel v Genku.

Nasledovali úspešné roky, počas ktorých Sparta kvalifikačné súboj začínali vždy vonku. V roku 2003 na ihrisku Vardar Skopje vyhrali pamätným gólom Igora Gluscevic z priameho kopu, čiernohorský útočník vystrelil vo chvíli, keď si brankár ešte dirigoval hráčov v stene.

O rok neskôr Sparta prvýkrát zvládla dve predkola: na ihrisku APOEL Nikózia uhrali remízu 2: 2, postup doma potvrdila výhra 2: 1.Potom síce prehrala na Ferencváros 0: 1, doma ho zdolal v predĺžení 2: 0, rozhodujúci gól dal stopér Homola.

konci letu sa, že to bolo naposledy, kedy bet365 Sparta z kvalifikácia prešla do skupinovej fázy. V roku 2005 síce bet365 bonus Ligu majstrov hrala, ale to postupovala priamo.

Potom už nasledujú len neúspechy a všetky majú jedno spoločné: úvodná zápasu sa hralo na Letnej.

Napríklad v roku 2010 Sparta zvládli druhej a tretej predkolo, ale play-off proti Žiline bolo nad ich sily, pretože doma podľahli 0: 2, čo v odvete zmazať nedokázali.Predtým nestačili na Arsenal a dvakrát za sebou na Panathinaikos Atény.

Aj pri poslednom nezdaru začínali doma: Malmö síce porazili 4: 2, ale porážka 0: 2 vo Švédsku sen o Lige majstrov uťal.

bet 365

Žádné komentáře:

Okomentovat