pátek 21. července 2017

Premier League vedú City, znovu nedostali gól. Chelsea prvýkrát vyhrala

Everton hral so City dlho vyrovnaný zápas. Na začiatku síce musel prežiť veľkú šancu Agüera a ďalšiu možnosť Sterlinga, potom ale domáci tím zabral. Lukaku dokonca prekonal brankára Harta, ale kvôli ofsajdu mu rozhodca gól neuznal.

O chvíľu neskôr obranca Coleman pálil na Harta znova, lopta tentoraz preletel tesne vedľa tyče. Everton potom vo zvyšku polčase nepustil súpera do vyloženej šance a zápas mal slušne rozohraný.

To však platilo len do 60. minúty. Sterling si počkal na nábeh obrancu Kolarova, ktorý už sa dostal veľa z uhla, napriek tomu skúsil vystreliť. A oplatilo sa! Aj keď stál takmer na úrovni bránkovej čiary, balón poslal k zadnej tyči a zaskočil brankára Howarda.

V tú chvíľu Everton vypadol z role, hneď mohol p rehrávať 0: 2.Navas sa pretiahol na pravej strane až pred Howarda a pretože ho nikto neatakoval, zblízka strieľal. Trafil však len hlavu domáceho gólmana, ktorý sa musel po tvrdej rane chvíli oklepávať.

Až desať minút pred koncom Everton znovu zahrozil, keď pokus Barryho musel kúsok pred bránkovou čiarou zastaviť Kompany. City potom zápas rozhodli, keď Touré s Nasrim predviedli parádnu akciu zakončenú prehodením Howarda.

Chelsea sa na prvé víťazstvo poriadne nadrela. Na ihrisku West Bromwich prežila nepremenenej penaltu súpera, potom išla dvakrát do dvojgólového vedenia, ale súper zakaždým dokázal znížiť. Nakoniec však obhajcovia titulu tri body uhájili.

A to aj napriek tomu, že dohrávali v desiatich bez vylúčeného kapitána Johna Terryho. Ten v 54.minúte za stavu 3: 1 stiahol súpera a fanúšikovia Chelsea museli znervózniť. West Bromwich totiž nebol ľahkým súperom, aj keď bol pred z ápasom v tabuľke predposlednej a nakoniec sa ani po ňom zo zostupového miesta neodlepil.

Už po štvrťhodine mohli domáci ísť do vedenia, ale Morrison kopol penaltu len doprostred bránky, kde balon dokázal vyraziť Courtois. Chelsea krízový moment prestála a zabrala, takže išla rýchlo do dvojgólového vedenia.

Pod oba góly sa podpísal Pedro, nová posila z Barcelony. Najskôr sa s pomocou tečie obranca trafil sám, potom pripravil druhý gól pre Diega Costu, ktorý v sklze trafil presne.

West Bromwich sa nevzdal a Morrison čoskoro odčinil zle kopnutou penaltu znižujúcim gólom.Lenže keď ešte do polčasu zvýšil na 3: 1 Azpilicueta, zdalo sa, že druhú polovici londýnsky tím v pokoji zvládne.

Možno by sa tak aj stalo, keby neprišlo Terryho vylúčenia. Po ňom Chelsea síce najskôr mohla znovu zvýšiť, Costa však ďalšiu šancu nepremenil.

A tak prišli nebezpečné momenty zo strany dom ácich: najskôr McManaman strieľal tesne vedľa a v nadstavenom čase z uhla pálil na Courtois Rondon. Jeho ranu ale belgický brankár vytlačil a tak Chelsea mohla sláviť prvé víťazstvo v novom ročníku.

Najmenej zaujímavý priebeh zápasu sledovali diváci na štadióne Watfordu, kam prišiel Southampton. Domáci nastúpili opäť bez Mateja Vydry a Daniela Pudila, ktorí sa nezmestili ani na lavičku náhradníkov.A najväčšiu šancu zápasu zahodili po hodine hry, kedy pred odkrytou bránou zostal Capoue, ale poslal loptu vysoko nad. Ďalšie nebezpečné momenty už neprišli a stretnutie skončilo bezgólovou remízou.


Žádné komentáře:

Okomentovat